za zakonce _1.jpg

Nazarje, 11. - 13. februar 2022 

Odmik za zakonce in pripravnike na zakon »Ne na pesku, ampak na skali«

Vodi: p. dr. Viljem Lovše

 

Viharji in preizkušnje utrdijo odnose in dom, ki je grajen na Skali. Če je grajen na pesku, pa vsak možakar in žena vesta, da dolgo ne more zdržati. Preizkušnje so in bodo. Veliko odločitev. Ali se lahko vsak dan odločava v trdnosti Skale ali pa imava raje pesek?  Nikdar ni prepozno prepoznati Skalo in ji dovoliti, da je vir najine moči in trdnosti. Želiva si dobro. Zato gradiva na Skalo. Vsak dan znova. Danes in tukaj. Dobrodošla!

PRIJAVA

za zakonce _2.jpg

Nazarje, 21. - 23. oktober 2022 

Odmik za zakonce in pripravnike na zakon »Kako sva si različna... «

Vodi: p. dr. Viljem Lovše

 

Midva govoriva različne jezike. Mnogokrat se napačno se razumeva. Zato jaz nje kot mož ne morem iz vsega srca ljubiti in ona mi kot žena ne more biti iz srca pokorna. Ni enega brez drugega. Ali je ta začaran krog mogoče prebiti? Kako? Odgovor nam je že dan. Skupaj pridemo zato, da ga odkrijemo in si ga med seboj zaupamo. Dobrodošli vsi zakonci, ločeni in pripravniki na zakon in skupno življenje.

PRIJAVA

Odnos med možem in ženo je šola Ljubezni. Danes imamo izobraževanja za vse mogoče stvari, nisem pa še zasledil, da bi obstajala tudi šola ljubezni. Izredno potrebna je in nujna. Vsak od nas se v določenih trenutkih te velike potrebe zelo dobro zaveda. Za trenutek nam njen klic postane jasen. Zaznamo ga, ker nas želi prebuditi in okrepiti. Ker ni vsiljiv in nam pušča svobodo, ga lahko spregledamo. Znova nas zasujejo številne skrbi in tekoče težave in spet pozabimo. Pozabimo kdo smo, zakaj smo tukaj in kam gremo. Pozabimo, da smo v šoli ljubezni, ki ima svoj razvoj, čas in dozorevanje. Počasno in postopno. Skozi različne faze in stopnje je potrebno iti. Skupaj in osebno. Oba in vsak zase. V veliko pomoč smo si lahko skupaj. Kot posamezniki in kot pari. Smo dediči bogatega izročila, ki čaka, da ga odkrijemo, premislimo in morda tudi sprejmemo. Nismo prvi in ne zadnji, ki gredo po tej poti. Poznavanje poti in znamenj je pomembno. Drug drugemu jih pomagamo prepoznavati in odkrivati. Dobrodošli smo vsi. Tisti, ki šele začenjajo in tisti, ki že nekaj časa hodijo. Bogata, zahtevna, naporna in čudovita je ta pot. Dobrodošla na skupno odkrivanje in trdnejšo hojo po poti sprejemanja, spoštovanja, naklonjenosti in veselja do sebe in partnerja.

Povabilo na odmikeP. dr. Viljem Lovše
00:00 / 01:22